MIN FÖRENING

Välkommen till Föreningen

Vi på BRF Västra Åkanten vill önska dig välkommen till föreningen med en liten genomgång av praktiska detaljer som kan vara bra att känna till. Nedan knapp leder dig till ett dokument över vad som kommer gås igenom samt lite kontaktuppgifter. Annars finns alltid generella mailadressen för frågor: info@brfvastraakanten.se

Hoppas du ska trivas i din nya lägenhet!

Mvh Styrelsen


Totalt 65 lägenheter fördelade på två till fem rok på Soldathemsgatan 18, 20 och 22. Husen ligger i anslutning till Säveån och hållplatsen Bellevue med både spårvagns- och bussförbindelser. Inom gångavstånd finner du matbutikerna Coop, ICA och LIDL. Du har även närhet till förskola, skola samt sportanläggningar såsom Prioritet Serneke Arena, Klätterdomen och stor inomhushall för beachvolleyboll.

FÖRENINGSLOKALEN

I vår föreningslokal i källaren på nummer 22 så har vi numera ett fullstort pingisbord med racket och bollar.

pingisbord

DOKUMENT

Sopor och återvinning

Återvinningsstationen
Om du upptäcker att återvinningsstationen är full eller är i behov av städning är det viktigt att vi hjälps åt att anmäla detta. Ring 0200-880 311 och ange stationsnummer 16188. Telefontiderna är vardagar 8-20 och helger 10-16. Det går också bra att felanmäla att stationen behöver tömmas eller städas på webben www.ftiab.se

Matavfall/Hushållssopor
Matavfall slänger du i en brun papperspåse märkt med “Matavfall”. Påsen slängs sedan i ett separat rör på utsidan av fastigheten. De bruna påsarna finner du i barnvagns-/rullstolsförrådet. Exempel på matavfall är matrester, fruktskal, hushållspapper, kaffesump, tepåsar, äggskal m.m.

Hushållssopor är dina köks- och städsopor. Även dessa slängs i ett separat rör utanför fastigheten. Det som blir över när allt annat är sorterat för återvinning.

OBS! Inget får slängas ner i soprören utan att var förpackat i en påse. Packa hellre för lite än för mycket i en påse. När det bli stopp i rören är det vi i föreningen som debiteras för det.

Är du osäker på hur du ska sortera, besök www.goteborg.se/sorteringsguiden.

PARKERING & Förråd

Föreningen förfogar över 38 parkeringsplatser och dessa är för närvarande upptagna. Vill du ställa dig i kö till en parkeringsplats kontaktar du styrelsen. Se vem som är ansvarig för parkeringar under kontaktuppgifter. Eftersom det är så pass få parkeringsplatser i förhållande till antal lägenheter kommer hushåll utan parkering prioriteras framför de som redan har en parkeringsplats. Vid försäljning av en lägenhet sägs parkeringsplatsen automatiskt upp och följer inte med lägenheten. För besökande finns det ett antal betalparkeringar i området. Se karta vid infarten.

Möjlighet till extra förråd finns i föreningen som för närvarande är upptagna. Vill du ställa dig i kö till ett extra förråd kontaktar du styrelsen. Se vem som är ansvarig för förråd under kontaktuppgifter.